April 23, 2014


Kitchen and Home Appliance Forum : No bake or broil in oven....

Welcome This is an OPEN FORUM. You don’t need to register to join in. Just click on a category and tell us what you think. To join an existing conversation, simply click on an existing topic and add your comments. Please, don’t be shy. Join in. We’re excited to hear what you have to say.
Current User: Guest
Please consider registering

 
Search Forums:


 




No bake or broil in oven….

UserPost

6:55 pm
August 25, 2011


webster426

Guest

 
1

I have a whirlpool GS475LEMS 2

Long story, but I REALLY need some help.

My oven worked one day, and the next day it did not. I did my research and found that both of my ignitors (bake and broil) are recieving power, but neither of them glow. I discovered that my DSI was sending power to the ignitors, but was never sending a signal to open the gas regulator.

I tested both of the ignitors and both are operational. After talking to some appliance guys over the phone, the two pin pointed the issue to the DSI. I bought one from Sears, installed it, still no bake or broil. It was a refurb that had the same brownish markings on the board as the one I was looking to replace. I contacted Sears and got a brand new DSI board (without any burn markings), installed it, and still, no bake or broil.

The top burners all work perfectly fine and I have not recieved any error codes what-so-ever. I have tried unpluging the appliance for 10 minutes, I checked all the electrical connections to make sure they are tight, the fuse is good, their are no cut or exposed wires.

When I hit bake, I do hear an audible “click-click” from the oven somewhere. The sound is just like the sound of someone pushing the ignitor for a gas grill.

I do not think it is the gas regulator because the DSI board never even sends the signal for it to open. I do not think it is the ignitors because the chances of BOTH bake and broil going bad at the same time is minimal, plus both have continuity. I also inspected both ignitors and did not see any cracks or damage on the ceramic what so ever.

I am at a complete loss here and whirlpool wants me to spend $120 for labor plus parts to get this thing fixed. PLEASE HELP! I have a voltometer, no electrical or appliance repair experience.

Thanks in advance!



Reply to Topic: No bake or broil in oven….

NOTE: New Posts are subject to administrator approval before being displayed

Guest Name (Required):

Guest EMail (Required):

Topic Reply:

Save New PostSmileys

Guest URL (required)

Math Required!
What is the sum of:
6 + 5
   

 
Confused Cool Cry Embarassed Frown Kiss Laugh Smile Surprised Wink Yell

 
 

About the Appliance . net forum

Most Users Ever Online:

75


Currently Online:

10 Guests

Forum Stats:

Groups: 2

Forums: 11

Topics: 700

Posts: 1516

Membership:

There are 11558 Members

There have been 528 Guests

There are 3 Admins

There is 1 Moderator

Top Posters:

servicetech – 160

pearlkumar – 89

jameshood – 26

faye cuizon – 12

pandorasoem1 – 12

allappliance550 – 11

Administrators: ApplianceGuy (13 Posts), NightOwl (59 Posts), WorkinMan (2 Posts)

Moderators: ApplianceGuy (13 Posts)